Pátek, 21. června , 2024

Použijte červenou řepu netradičně – udělejte si léčivý kvas, který pomůže ke zdraví ledvinám, střevům, játrům a upraví krevní tlak

Zavařujete červenou řepu, nebo z ní děláte přílohy k masům, používáte ji k zapékání, nebo si ji nastrouháte a přidáte do salátu? Jde všeobecně o velmi zdravou zeleninu, která stojí za přípravu a práci, kterou musíme podstoupit, než si ji naservírujeme.

Což takhle vyzkoušet recept na léčivý kvas, který si vyrobíte jednoduše doma a očistíte tak váš organismus? Je to skutečně snadné a zvládne to i ten, kdo vaření a pečení příliš neholduje.

Kysané zelí a spol.

Kysané zelí, kefír a jiné potraviny jsou všeobecně zdravé. Obsahují totiž spoustu užitečných látek, které našemu tělu velmi prospívají. I z červené řepy se dá udělat kysaný nápoj, který se užívá následně po lžících několikrát za den a pomáhá nám ke zdravému a lepšímu životu.

Konkrétně kvas z červené řepy slouží jako prevence před zhoubnými druhy rakoviny, je výborný k detoxikaci organismu a regeneraci po náročných chemoterapiích. Odplavuje z těla jedovaté látky, čistí a regeneruje játra i ledviny. Dokonce vám pomůže při problémech zažívacího ústrojí, očistí střeva, pomůže při zácpě.

Dle ruské lidové medicíny je to nejlepší lék na vysoký krevní tlak ale i na kornatění cév neboli artrózu.

Co budete potřebovat?

Nemusíte se bát žádných velkých investic. Udělat kvas si tak mohou dovolit i starší lidé v důchodu nebo maminky na mateřské dovolené. Pořiďte si tyto ingredience:

  • Zavařovací sklenku o objemu 3 litry
  • Víčko s dírkami nebo gázu
  • 0,7 kg očištěné červené řepy
  • 200 g cukru (med ne)
  • 2 lžíce mouky
  • 100 g rozinek
  • Převařenou vychladlou vodu

I postup je jednoduchý a nezabere mnoho času:

Řepu umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo plátky. Ty následně uložte do sklenice. Přidejte rozinky, cukr i mouku.

Vše zalejte převařenou vychladlou vodou (pokud máte lák z kyselého zelí nebo kombuchu, může použít taktéž, podpoříte proces kvašení). Sklenku uzavřete víčkem s dírkami nebo gázou a uložte na teplé místo na 6 – 7 dnů. Každý den je důležité obsah sklenky 2x promíchat. Bude-li se tvořit pěna, odebírejte ji.

Po týdnu vše přeceďte přes jemné sítko, utěrku nebo plenu a uložte do lednice. Nezbývá, než začít s detoxikací.

Jak je to s dávkováním

3x denně užívejte 3 – 4 lžíce kvasu nejlépe před jídlem. Poté, co celou dávku spotřebujete, dejte tělu 3 měsíce oddech. První část detoxikační kúry bude za vámi. Poté kúru zopakujte. Po 2. kúře si dejte opět 3 měsíce pauzu a lák si připravte potřetí, naposledy.

Vyzkoušejte, jak snadno je možné se během jednoho roku bezpečně a levně zbavit škodlivin z těla.

Pro koho není kvas z červené řepy vhodný

Kvašené potraviny celkově se nedoporučují u lidí majících větší potíže s ledvinami, trávením v akutní fázi nebo nemoc zvanou DNA. Budete-li chtít kúru zkusit, určitě se nejprve poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Comments are closed.

Scroll To Top
samsun escort bayan escort istanbul mersin erdemli escort konyada escort antalya escort bayan bodrum escort bostancı escort bayanlar escort bayan atasehir