Úterý, 30. dubna , 2024

Nažehlovačky z obyčejného trička udělají originální kousek!

Jak oživit staré oblečení? Mikiny, trička, ale třeba i černé šaty? Pomohou barva ve spreji, fixy na textil i nažehlovací záplaty!

Staré tričko či tílko si snadno obarvíte barvou ve spreji. Spolu s ní budete potřebovat ještě samolepicí papír a krátké kousky špejlí. K dosažení nejlepšího výsledku k barvení použijte odstín o něco tmavší, než je odstín trička.

Originální design během pár minut

Na samolepicí papír nakreslete vámi požadovaný tvar (například srdce) a vystřihněte jej. Tričko rozprostřete na zem, na vámi preferované místo vystřižené srdce přiložte a kolem něho rozprostřete krátké špejle tak, aby se na tričku vyjímaly jako paprsky. Následně tričko posprejujte. Barvu nechte zaschnout a poté tričko z rubové strany přežehlete.

Batikování a malování na textil

Další cestu ke změně představuje batikování a malování na textil. Na trhu najdete speciální fixy i barvy, které se na látku nanášejí štětcem. Ty však už vyžadují zkušenosti i zručnost. Možné ovšem je i obtiskování razítek a prostříhání.

Nažehlovací obrázky a záplaty

Další možností jsou různé nažehlovací aplikace, kterým se také říká nažehlovačky. Ty vám navíc na triku snadno zakryjí i skvrnky a nečistoty, jež se vám z něj nedaří odstranit. Například na e-shopu altima.cz se setkáte se dvěma druhy nažehlovaček, ať již se jedná o nažehlovací obrázky či nažehlovací záplaty. Rozdíl je mezi nimi jednak ve velikosti, tak i užití.

Záplaty a etikety na oblečení i sedací soupravy

Nažehlovací obrázky většinou bývají menších rozměrů a hodí se výhradně na oblečení. Na rozdíl od nažehlovacích záplat, které díky své velikosti můžete aplikovat třeba i na sedací soupravu. Na e-shopu altima.cz ale najdete i velké nažehlovací etikety a krásné nažehlovací motivy z kamínků, jež z trička i mikiny udělají naprostý originál. Motivy z kamínků navíc snadno oživíte i černé šaty.

Snadné použití

Použití nažehlovacích etiket je velmi snadné. Žehličku nastavíte na vysokou teplotu, zažehlovací etiketu oparně odstraníte z podkladu, přikryjete ji silikonovým papírem a zhruba 15 vteřin ji na suché a čisté oblečení (bez páry!) zažehlujete. To je vše! Originální kus oděvu je v tom okamžiku na světě. Dobře se o něj ale starejte. Oblečení s nažehlovačkami perte maximálně na 60 ºC.

.

Komentovat

Váš email nebude zveřejněn. Vyžadované pole jsou označené *

*

Scroll To Top