Úterý, 30. dubna , 2024

Čištění pleti jde snadno a rychle. Jak? Používejte „micelárku“!

Hledáte zázračný recept, jak udržet svou pleť v perfektní kondici? Magická formulka neexistuje – stačí, když budete organismus zásobit potřebnými živinami, vyhnete se zbytečnému stresu a budete o sebe řádně pečovat. A rozhodně nepodceňujte význam každodenního čištění pleti. Pokud budete pravidelně uléhat neodlíčená, pokožka vám za to příliš nepoděkuje. Ale jak se vypořádat s voděodolným make-upem, líčidly, mastnotou a mnoha dalšími nečistotami, která vám během dne ulpí na tváři? Zřejmě jste ještě nezkoušela micelární vodu.

Pravidelné čištění pleti má zásadní vliv na její stav, a to především u osob s pletí citlivou a problematickou. Jenomže komu se chce dennodenně trávit spoustu času před zrcadlem a snažit se odstranit vše, co na obličeji nemá co dělat? Není divu, že většina žen čistí pleť jen „aby se neřeklo“. Přitom stačí tak málo – micelární voda dává čištění pleti úplně nový rozměr. Možná jste se někde dočetla, že je vhodná jen pro příležitostnou péči, ale pro kvalitní produkty to rozhodně neplatí.

Odkud se micelární voda vzala? Poděkujme Francouzkám

Micelární voda již pro konzervativní české ženy není velkou neznámou, ale na druhou stranu trvalo poměrně dlouho, než jí konečně dali šanci a vyměnili za běžné odličovací přípravky. Ale odkud vlastně pochází? Průkopníkem je známá francouzská značka BIODERMA – první micelární vodu uvedla na trh již v 90. letech. Zareagovala na potřeby žen z Paříže, které trápila pověstná tvrdá kohoutková voda. Z micelárky se stal obrovský hit a oblíbily si ji především časově vytížené ženy. Tekutina jim umožnila dokonalé odlíčení kdykoliv a kdekoliv.

Proč je micelární voda tak účinná?

V čem se liší micelární voda od obyčejné? Obsahuje micely – shluky molekul tenzidů, které přitahují veškeré nečistoty. Oproti běžným odličovacím přípravkům čištění probíhá jak na povrchu pokožky, tak i hloubkově.

Princip čištění tenzidy spočívá v kombinaci lipofilních a hydrofilních vlastností. Nečistoty rozpustné ve vodě micelárka rovnou rozpouští a ty zbylé – lipofilní (tzn. maz, tuky, make-up…) odstraníte pomocí bavlněného tamponku.

Začnete-li si pleť čistit micelární vodou, nebudete potřebovat žádný jiný přípravek. Aplikace je snadná – čištění se provádí pomocí tamponku, a to především v tzv. T-zoně, kde se nachází nejvíce mazu a nečistot.

Pro jaký typ pleti je micelární voda vhodná?

Pokud svádíte tvrdý boj s akné, určitě micelárku vyzkoušejte. Sáhněte po variantě pro citlivou a problematickou pleť. Skvělou volbou je Sensibio H2O od BIODERMY – neobsahuje alkohol, parfémy ani parabeny. Navíc je hypoalergení a zajišťuje pokožce přirozenou hydrataci. Obsah zinku zase působí jako prevence před tvorbou zánětů.

Micelární vodu samozřejmě mohou používat i majitelky atopické a suché pleti. Opět si stačí vybrat vhodný produkt z nabídky BIODERMY.

Tak co na ni říkáte? Vyzkoušíte ji také?

Comments are closed.

Scroll To Top