Sobota, 20. dubna , 2024

Léčení s Reiki

léčení s Reiki

léčení s Reiki, Autor obrázku: dMap Travel Guide

Pojem reiki pochází z japonského obrázkového písma kanji, přičemž rei znamená doprovázený duchem a ki znamená životní energie. Spojením těchto dvou slov tak vzniká v praxi duchovní typ léčení, který k uzdravení lidského těla využívá energii. Reiki však ani zdaleka není moudrá poučka z ještě moudřejších knih. Reiki je učení, ke kterému se přiblížíte až díky dlouhé a náročné cestě.

Tato léčitelská technika má kořeny v Japonsku a jak jsme už podotkli, zakládá se na práci s energií. Jde o proces místy až nekonečného soustředění, vnímání a také trpělivosti. Mistr a jeho žák nacvičují tzv. naladění, tedy předávání si energie mezi sebou.

Tento nácvik může trvat několik dní, týdnů, ale i několik dlouhých měsíců. Když se studentovi reiki nakonec podaří trpělivě projít všemi cestami, je na začátku úspěchu. Během nácviků se otevírají žákovy čakry a začínají přijímat učitelovu energii, a tak je student skutečně připraven praktikovat reiki, přičemž tato schopnost mu zůstává po celý život.

Ti, kdo dosáhli ve studiu reiki „titul“ mistra, mají k dispozici neomezené množství vesmírné energie, která proudí dovnitř jejich korunní čakrou a ven prostřednictvím dlaní. Nemocného tak lečí přiložením dlaně na postižené místo podle stanovených a naučených pravidel. Někteří lidé věnující se reiki už dlouhé roky mohou využívat i náročnější formu reiki a tou je léčení na dálku.

Reiki není však jen o praktikování léčebného procesu, ale je to také filozofické učení, jehož nosné myšlenky jsou nadčasové.

Pokud byste měli zájem o studium tohoto učení, vězte, že se můžete přihlásit na reiki semináře a kurzy. Většinou jde o absolvování 3 základních stupňů a cena takového kurzu se pohybuje od 5.000 do 15.000, v závislosti na konkrétním stupni a ezoterické škole.

Naše tipy:

  • www.reiki.cz
  • www.kurzy-skoleni-seminare.cz
  • www. zivotni-energie.cz

Pokud toužíte jen po základních informacích, pomůže vám rozsáhlá literatura, kterou dnes seženete téměř v každém knihkupectví. Možná jen samotné vědomosti z filozofie reiki vám pomohou lépe zvládat některé životní situace a zdravotní problémy.

Comments are closed.

Scroll To Top