Středa, 21. Říjen , 2020

Skvělá nálož Paleo receptů

Krásný den, dámy,

slyšely jste již o Paleo dietě a recepty s ní spojené? Jde o skutečně účinnou dietu, která je nyní hitem v Americe a po celém světě. Nejenže při ní nemusíte hladově, můžete jíst a jídla jsou skuteně skvělá! A hlavně, dieta funguje!

Tady je několik chuťkovek do bříšek právě z Paleo diety. Určitě je vyzkoušejt!

Zeleninová bomba!

Zeleninovou bombu připravíte během pár desítek minut.

Potřebujeme:

  • Lilek
  • Cuketa
  • Žampiony
  • Kukuřice
  • Sýr
  • Ředkvičky
  • Olej
  • Sůl
  • Koření
  • (Další zelenina dle Vaší chuti)

Postup:

Nejprve do vody vložíte kukuřici a posolíte ji, dáte vařit na tak dlouhou dobu, dokud nebude kukuřice měkká (cca 1 hod). Nakrájíte lilek, cuketu a žampiony, přičemž žampiony oddělte do jiné misky než lilek a cuketu. Všechnu zeleninu i žampiony posolte, žampiony solte opatrně, nasají olej a příliš slané žampiony nejsou chutné. K zelenině přidejte také koření, kterým ji dochutíte. Tyto suroviny nedoporučuji připravovat s kokosovým olejem, protože přesto, že jídlo hezky provoní, toto jídlo jím pokazíte, jelikož by nechutnalo jak má, nýbrž jako kokos.

Zeleninu dejte na pánvičku a podlejte vodou, nechte dusit z každé strany cca 3 minuty. O malou chvíli později (po minutě) přidejte i žampiony. Žampiony můžete udělat zvlášť po podušení zeleniny, jestliže je máte raději smažené, než dušené.

Během dušení nakrájejte kvalitní sýr, počkejte, než se Vám kukuřice dovaří a poté na pánvičce půl minuty rozehřejte sýr, než bude jemně tekutý.

Naservírujte na talíře, sýr přiložte volně nebo jej položte přímo na jídlo.

Dobrou chuť!

Zeleninová bomba je pokrm vhodný spíše k večernímu jídlu.

Losos se zeleninou

Jednoduše připravující se losos zajisté uspokojí veškeré Vaše chuťové pohárky, přesvědčte se samy!

Potřebujeme:

  • Plátek lososa
  • Rajče
  • Ředkvičky
  • Paprika
  • Okurka
  • Zelenina dle chuti
  • Olej
  • Sůl

Postup:

Lososa nejprve krátkou chvíli posmažíme bez oleje na pánvi, aby se nám stáhnul, poté podlejeme vodou a olejem, mírně podusíme (cca 4 minuty) poté otočíme na podobnou dobu na druhou stranu a lososa opět lehounce posolíme, se solí zacházejte opatrně, losos má sám o sobě jemnou a výbornou chuť. Nakrájíme zeleninu, na talíři přelijeme olivovým olejem.

Dobrou chuť!

Pohanka s ovocem

Vzhledem k cukru v ovoci je toto jídlo vhodné spíše na snídani či svačinku po snídani.

Potřebujeme:

  • Pohanka
  • Mléko
  • Sůl

Ovoce:

  • Jahody
  • Borůvky
  • Maliny
  • Ostružiny

Postup:

Pohanku nejprve propláchneme teplou vodou a vybereme černá „zrnka“ pohanky. Propláchnutou pohanku vsypeme do hrnce a vlijeme mléko, do výšky 1 cm nad pohanku, špetkou soli posolíme. Zprvu vaříme na vyšší teplotu, až je mléko horké, teplotu stáhneme. Pohanku vaříme tak dlouho, dokud se do jí nevsaje většina mléka. Až se bude mléko „tahat“ kolem pohanky, tzn. že je téměř všechno vsáknuté, vypneme sporák a s pokličkou na hrnci počkáme, dokud se mléko nevsákne.

Omyjeme a nakrájíme ovoce.

Dobrou chuť!

Comments are closed.

Scroll To Top