Čtvrtek, 28. března , 2024

Co to je „mundánní astrologie”?

mundánní astrologie

mundánní astrologie, Autor obrázku: R.L. Ohlhausen

Astrologie má jednu prastarou odnož, která se zaměřuje na vysvětlování konstelací hvězd z hlediska jejich vlivu na vývoj politických událostí ve světě, na přírodní katastrofy a na chod světové ekonomiky.

Tato astrologická specializace se nazývá „mundánní astrologie” a nemůže se jí zabývat jen tak někdo. Pouze člověk, který má dlouhodobé zkušenosti, je totiž schopen s maximální přesností objasnit význam pohybu hvězd.

Mundánní astrologie se snaží vysvětlit význam minulých historických událostí pomocí určitých obecných vzorců. Díky dlouhodobým zkušenostem předpovídá také vývoj událostí v budoucnu. Využívá proto některých velmi přesných pracovních pomůcek. Takto lze sestavovat např. tzv. národní horoskopy, které vycházejí z myšlenky, že země mohou mít podobný horoskop jako jakýkoliv člověk.

Při sestavování horoskopu země nebo geografické oblasti se berou v potaz přesná data o daném státu (například datum 28. října 1918 je dnem vzniku moderního českého státu), ale také existující vztahy založené na tradicích a další údaje jako velké přírodní katastrofy nebo významné astrologické jevy. Takovéto horoskopy mohou být sestaveny kdykoliv, pro jejich kvalitu jsou však klíčové dlouholeté zkušenosti a znalosti.

V mundánní astrologii hrají důležitou roli zvláště planety Jupiter a Saturn, poněvadž je jim přikládána zodpovědnost za vzestup či pád některých politických sil či států s velkým celosvětovým nebo místním vlivem.

Comments are closed.

Scroll To Top