Pátek, 19. dubna , 2024

Co to je astrologie a horoskop?

co je astrologie a horoskop

co je astrologie a horoskop, Autor obrázku: Gideon Wright

Astrologie a horoskop spolu úzce souvisejí. Liší se a zároveň se doplňují, protínají se a s jejich pomocí můžeš zjistit, kým jsi a co bys měla dělat.

Astrologie je řeč znamení a funguje podle svých vlastních zákonů a významů. Astrologie také předpokládá, že okamžik narození předurčuje charakteristické vlastnosti člověka na celý život. Astrologie umožňuje sestavit určitou mapu, která ukazuje všechny povahové rysy člověka, ale může také vyčíst vlivy nebo události, které se už odehrály nebo se odehrají v životě dotyčného. Jinými slovy astrologické symboly, jejichž význam zjistíme z mapy vesmíru, který se nachází nad námi (pozice planet) v okamžiku našeho narození, nám poskytnou tyto informace.

Všeobecně známým účelem horoskopu je předpovídat budoucnost, ale jeho opravdový smysl je jiný. Každý člověk je zrcadlem, odrazem sluneční soustavy v okamžiku svého narození. Horoskop je obrazem nebe zastaveným ve chvíli zrození člověka. Na základě okamžiku narození se sestavuje osobní horoskop každého člověka a astrologie jej využívá k určení základních vlastností dané osoby.

Hodina, minuta, místo narození, postavení Slunce (zdali vycházelo, či zapadalo), poloha planet, místo (geografický prostor) narození – tyto základní prvky přinášejí nezbytné údaje ke zjištění, jestli dítě je Rak, nebo Beran, jaký je jeho ascendent, s jakými znameními horoskopu si bude rozumět a jakou životní pouť mu připravily hvězdy ve chvíli, kdy poprvé otevřel oči.

Comments are closed.

Scroll To Top